Verkostot ja omasta osaamisesta huolehtiminen tuovat voimaa

with Ei kommentteja

Viime viikolla oli omassa yritystoiminnassani hieno ja ehkä hiukan haikeakin päivä. Seitsemän yrittäjän ammattitutkinnon suorittanutta upeaa yrittäjää, joiden mentorina minun on ollut ilo toimia, sai tutkintotodistuksen. On ollut hienoa olla seuraamassa tapahtunutta muutosta, uusien asioiden oppimista ja oivaltamista sekä oman liikeidean ja yrittäjäidentiteetin kirkastumista runsaan vuoden kestäneen prosessin aikana.

Verkostoissa on voimaa!

Uskon verkostojen, itsensä kehittämisen ja omasta osaamisesta huolehtimisen tuovan onnistumisia sekä työelämässä, yritystoiminnassa että meidän jokaisen omassa elämässä kokonaisuutena.

Eräs tärkeä oivallus on ollut, että kaikkea ei tarvitse tehdä yksin vaikka olisikin ns. yksinyrittäjä. Palveluja voi ostaa. Tuotteita voi kehittää yhdessä. Tutkinnon aikana ovat monet ”kurssikaverit” alkaneet tehdä businesstä yhdessä ja uusiakin yhteisiä projekteja on tulossa. Moni on myös ostanut palveluja toinen toisiltaan. Jopa vielä eilisellä päätösillallisella syntyi uusia ajatuksia yhteistyöstä ja jaettiin tietoa, josta toinen yrittäjä hyötyy. Tutkinto on myös antanut lisää rohkeutta lähteä perustamaan uusia yrityksiä ja hakemaan siihen yhtiökumppaneiksi omaa osaamista täydentäviä toisia yrittäjiä.

Onneksi tämä ”mentorointiherkku” jatkuu omassa työssäni muiden yrittäjien ja tutkinnonsuorittajien kanssa ja toivottavasti jossain muodossa myös eilisten onnellisten kanssa.