Uteliaana kohti seuraavaa etappia

with Ei kommentteja

Taas on vuosi vaihtunut omassa elämässä. Vaikka en vuosia niin laskekaan, on se aina kuitenkin hetki, jolloin peilaa menneisyyttä ja pohtii tulevaa. Historiaa on mitä todennäköisimmin enemmän takana kuin tulevaisuuttaa edessä. Jotain elämästä on ehkä oppinut. Joskus murhe tai menetys on jälkeenpäin osoittautunut todella hyväksi asiaksi. On tullut otettua askeleita ja tehtyä muutoksia, jotka olisivat muuten jääneet tekemättä.

Väitetään ettei ihmisen persoonallisuus muutu paljoakaan elämän aikana. Ehkä kyky suhtautua asioihin kuitenkin muuttuu. Onneksi kyky tuntea myötätuntoa ja myötäintoa, kyky liikuttua ja nauraa, uteliaisuus ja innostuminen uusista asioista ovat säilyneet. Kokemus on toivottavasti tuonut mukanaan myös viisautta.

Omilla päätöksillään ja valinnoillaan voi vaikuttaa oman elämän kulkuun, mutta sattuma ja monen sattuman aiheuttama ketjureaktio voivat muuttaa todellisuuden. Mutta tähänastisesta: ”Elämälle kiitos, annoit mulle paljon…” Uteliaana kohti tulevaisuutta. Mitähän löytyykään kulman takaa.
Millaisia ajatuksia sinun päässäsi herää syntymäpäivänäsi?

#myötätunto #myötäinto #elämänkokemus #tulevaisuus #viisaus #hyväelämä #kiitollisuus #into