Se kuuluisa yrittäjän vapaus… ja vastuu

with Ei kommentteja

Se kuuluisa yrittäjän vapaus! Kauniina alkusyksyn päivänä nautin siitä koko sydämestäni. Päivä meren rannalla, samoillen pari tuntia metsässä ja kallioilla. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Lämpömittari näyttää lähes + 20 astetta. Sienikorikin oli mukana, mutta enemmän sain sieniä kameran linssiin kuin koriini. Makkaranpaistoa avotulella, kahvia termarista huoltoasemalta ostettujen tuoreiden pullien kera.


Ja sitten se yrittäjän vapaus. Siihen kuuluu aina myös vastuu. Työt on kuitenkin tehtävä, mutta voi suunnitella ja melko pitkälle itse päättää milloin työt tehdään. Pidempiaikaisten asiakkaiden kanssa pyritään sopimaan tapaamiset mahdollisimman pitkälle eteenpäin. Säännölliset hallinnolliset hommat ajoissa eikä viime tipassa. Hyödynnetään sadepäiviä ja varaudutaan oman työhyvinvoinnin ylläpitoon aurinkoisina päivinä. Kalenteriin varaus ” huolto”, joka ei suinkaan tarkoita autonhuoltoa.

Kaikkien yrittäjien työssä tämä ei ole mahdollista. Keskity kuitenkin miettimään enemmänkin mikä on mahdollista kuin miksi jokin on mahdotonta. Ole oman elämäsi mahdollistaja. Ps. Orvokit olivat puhjenneet uudelleen kukkaan rantakalliolla.