Olisiko nyt aika tarkastella oman yrityksen toimintasuunnitelmaa ja osaamista

with Ei kommentteja

Vaikka tilikausi olisikin  kalenterivuosi, on monella yrityksellä tapana laatia toimintasuunnitelma kesästä seuraavaan kesään. Nyt on hyvä hetki pysähtyä tarkastelemaan miten kulunut kevät on mennyt varsinkin, jos yrityksen toiminnan aktiivisin aika ajoittuu elokuusta seuraavaan juhannukseen.

  • Millaisia tavoitteita asetettiin vajaa vuosi sitten?
  • Miten ne ovat toteutuneet?
  • Mitä on jouduttu tekemään eri tavalla kuin oli suunniteltu?
  • Onko tyypillisessä asiakaskunnassamme muutoksia?
  • Miten on osattu reagoida muuttuneisiin tilanteisiin?
  • Onko osattu tarttua uusiin mahdollisuuksiin?

Maailma muuttuu entistä nopeammin. Joistakin tavoitteista kannattaa ehkä luopua, eikä ”hakata jääräpäisesti päätä seinään”. Muutoksia tarkastellessa saattaa löytyä myös jotakin uutta, jossa voimme hyödyntää omaa osaamistamme. Pitäisikö jokin uusi osaamisalue ottaa haltuun? Vai olisiko järkevämpää ja tehokkaampaa ostaa osaamista nykyisiltä tai uusilta yhteistyökumppaneilta. Ehkä palkkaammekin tiimiimme uuden jäsenen.

Lisäkouluttautuminen on erinomainen vaihtoehto täydentää omaa osaamistaan ja kehittää yrityksen palveluja ja tuotteita selkeänä prosessina. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan ja ilmoittautumaan mukaan tuotekehitystyön tutkintoon. Toinen aloitus heti kesän jälkeen 30.8.2024.

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Nyt on korkea aika pistää toimeksi, jotta ehdimme saada osan muutoksista jo toteutettua ja isommat asiat vireille ennen lomakauden alkua. Koulutukseen on viimeinen hakupäivä 28.8., mutta pistä töpinäksi jo nyt.

Ps. Koutuksen yhtenä osana on ryhmämentorointi, joten pääset peilaamaan omia ajatuksia ja ideoitasi sekä mentorin että ryhmän muiden opiskelijoiden kanssa. Olen itse myös mukana mentorin roolissa.

#yrittäjyys #mentorointi #itsensäjohtaminen #johtaminen #toimintasuunnitelma #muutosvalmius #coaching #tuotekehitys