Kasvomaskin käytön harjoittelua töiden alkaessa

with Ei kommentteja

Tämän kesän osalta loma on ohi ja töihin paluu alkaa. Minulla on melko hyvä näkömuisti ja osittain siksi käytän edelleen sähköisen kalenterin ohella paperikalenteria. Jotenkin paperiversion tulevat tapaamiset ja työtehtävät näkee ”sielunsa silmin” muutama kuukausi eteenpäin. Loma vaikuttaa tänä vuonna toimineen juuri niin kun loman pitää: aikataulut ja tekemiset täytyy tsekata tarkemmin kalenterista.
Tänään ei vielä ole asiakastapaamisia. Tapaamiskutsujen ja esityslistojen lähettämistä, suunnittelua ja yhteydenottoja sekä tarkempaa siivoamista. Suurin osa mentorointi- ja työnohjaustapaamisista tapahtuu kotitoimistossani. Koronakevään rutiinit on taas otettava tehokkaaseen käyttöön päivittäin.
Keväällä lähes kaikki asiakastapaamiset ja ohjaukset siirrettiin etätapaamisiksi. Katsotaan päivä kerrallaan kuinka jatketaan. Osa asiakkaista haluaa todennäköisesti jatkaa etätapaamisia. Asiakas saattaa kulua itse riskiryhmään vaikkapa diabeteksen vuoksi ja jokunen yrittäjäasiakkaani tapaa omassa työssään paljon riskiryhmiin kuuluvia.
Tänään inhokkisiivoushommaani imurointia suorittaessa päätin kokeilla maskin käyttöä. Se sujui yllättävän hyvin, kunhan laittoi maskin silmälasien alareunan alle. Mutta huomaatteko, että hymyilen tässä kuvassa? Mentoroinnissa ja muissakin asiakastapaamisissa tärkeät ilmeet jäävät maskin taakse piiloon. Nyt on siis entistä tarkemmin kuunneltava äänensävyjä ja kysyttävä miltä tuntuu.
Millä mielellä sinä palaat töihin? Oletko jo suunnitellut mitä teet eri tavalla kuin viime vuoden lomalta palatessasi?

#töihinpaluu #kasvomaski #mentorointi #työnohjaus #asiakastapaaminen #etätyö #itsensäjohtaminen #työnohjaus