Miten yksilöt ja työyhteisöt säilyttävät toimintakykynsä haastavissa tilanteissa? Miten toipua vastoinkäymisistä ja säilyttää usko omiin vahvuuksiin ja vaikuttamismahdollisuuksiin?
Resilienssiä, ominaisuuksia, jotka auttavat löytämään uusia ratkaisuja eikä vain selviämään vaikeuksista, tarvitaan työelämässä entistä enemmän. Kykyä nähdä selvemmin ne asiat joihin voi vaikuttaa ja kykyä myös löytää uusia ratkaisuja. Resilienssiin liittyvät myös sitkeys ja joustavuus, halu jakaa kokemuksia ja saada aikaan asioita yhdessä.
- Resilienssiin liittyviä ominaisuuksia voi tietoisesti kehittää.
Työyhteisön tavoitteiden saavuttamiseksi esimies on usein avainasemassa. Siksi onkin erityisen tärkeää, että esimies pyrkii vahvistamaan omaa resilienssiään. Tähän on olemassa myös työkaluja oman sisäisen motivaation löytämiseksi ja hyvän energian löytämiseksi vaikeiden johtamistilanteiden jälkeen.
- Miten hoitaa arjessa vaikeat keskustelut vaikeissa organisaation muutostilanteissa?
Miten esimiehenä huolehdin sekä poislähtijöiden ja erityisesti jäljelle jäävien tunnetarpeista? Kuinka motivoin jäljellä jääviä, miten selviytyä ja innostua uudesta organisaatiosta? Miten huolehtia työmotivaatiosta jatkossa? Kuinka purkaa hiertämään jääneet kokemukset, jotta työilmapiiri saadaan rakentumaan uudelleen? Miten autan itseäni ja alaisiani päästämään irti menneestä?
- Miten saada aikaan uusi positiivinen alku, kun muutokset on tehty?
Esimiehen mottona voisi olla ”Jaettu resilienssi on kaksinkertainen resilienssi”. Aiheisiin voi pureutua syvemmin interaktiivisissa valmennuksissa, joista hyötyvät myös muutkin asiantuntijat eikä vain esimiestehtävissä toimivat. Myös tarjoamissamme avoimissa valmennuksissa on coachaava ote, jossa käsitellään osallistujille omia ajankohtaisia haasteita.
Tule mukaan käytännönläheiseen avoimeen valmennukseen tai varaa omalle organisaatiollesi räätälöity valmennus
Työskentelytapa on vuorovaikutteinen, jokaisen oppimisprosessia tukeva. Asetat omat oppimistavoitteet valmennuspäivälle. Koulutukseen sisältyy sekä etukäteistehtävä että kotitehtävä.
Päivän päätteeksi saat vinkkejä jatkokehittämismahdollisuuksista. Voit sopia yksilö-, ryhmä- ja/tai työyhteisöntyönohjauksesta valmennuksen jatkoksi. Valmennuspäivän aikana käsitellyt aiheet voidaan soveltaa oman organisaatiosi ja työyhteisön ajankohtaisiin haasteisiin. Tavoitteena on luoda vaikuttava prosessi, joka tuo selkeitä tuloksia.
Merja Munnukka-Dahlqvist ja Merja Carlander voivat valmentajina tarjota sinulle 30 vuoden kokemuksen organisaatioiden, esimiestyön ja johtamisen kehittämisestä, konsultaatiosta ja työnohjauksesta. Olemme löytäneet asiakkaille käyttökelpoisia ratkaisuja, kuinka toimia hyvällä ja turvallisella tavalla erilaisissa työyhteisön tilanteissa.
Seuraavaa avoin valmennus:
Valittavanasi on syksyllä 21.9.2017.
Päivän aikataulu: Klo 9.00 aamukahvi. Varsinainen ohjelma alkaa klo 9.30-16.00
Valmennuspaikka: Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, 00180 Helsinki.
Hintatiedot: 470euroa + alv 24% / osallistuja. Hintaan sisältyy runsas aamukahvi, monipuolinen buffet-lounas ja herkullinen iltapäiväkahvi. Koulutus toteutetaan miellyttävässä, virkistävässä ja valoisassa lounge-tilassa, josta on avarat näköalat. Osallistujamäärä max 20 henkeä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu useita samaan valmennukseen, annetaan 10% alennus. Peruutusehdot: ilmoittautuminen on sitova. Osallistujaa voi kuitenkin vaihtaa.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
- ilmoittaudu viimeistään 11.9.2017 sähköpostilla
- munnukka-dahlqvist@kolumbus.fi tai merja@merjacarlander.fi
Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitsemme jokaisesta osallistujasta seuraavat tiedot: nimi, ammatti, toimipaikka, sähköpostiosoite, laskutusosoite sekä mahdolliset erikoisruokavaliotiedot
Lisätietoja valmentajista heidän kotisivultaan:
Merja Munnukka-Dahlqvist, VTM, sosiaalipsykologi, VET psykoterapeutti (Kriisi- ja traumapsykoterapia), NLP Master, Konsultointi ja Koulutus MMD Oy, www.mmdoy.com
Merja Carlander, Certified Coach of Leaders and Teams (CCLT), johdon työnohjaaja (STOry), yritysmentori, www.merjacarlander.fi